Què és?

Ensenyar als nens a adquirir responsabilitat sobre la seva pròpia salut, es l’objectiu que pares, mestres i sanitaris hem de aconseguir per tal de millorar els seus hàbits higiènics i alimentaris.

Hi ha la idea equivocada de que les dents de llet no son importants perquè ” total……..han de caure ” i això es un terrible error que porta devastadores consecuencies. Les dens de llet son importantissimes perquè guarden l’espai per les dents definitives.

El canvi de les dents, es produeix entre els 6 i els 12 anys aproximadament, encara que hi ha nens que s’endarrereixen o es poden avançar.Es molt important mantenir- les en bon estat fins el moment que cauen.
La caries es el problema mes freqüent que pateixen els nens.La ingesta de dolços i la mala higiene en son els responsables.La caries es un bacteri que s’alimenta de les restes de menjar que hi ha entre les dents i va produint un forat que si no es detecta a temps, va fent camí fins arribar al nervi i produeix dolor.

És important fer revisions bucals periòdiques als nens i no esperar que li faci mal la boca. Amb la prevenció i l’aprenentatge d’una cura i higiene des de petits, així, s’estalviarà patiment i assumirà un hàbit que evitarà problemes en el futur.