Què és?

L’oclusió és el contacte entre les dents de la mandíbula superior i les de la mandíbula inferior. Una oclusió adequada és important per la salut dental i general. Una mala oclusió pot desencadenar en problemes en l’ATM (articulació temporomandibular) com pot ser el desgast o trencament dels lligaments o del menisc, contractures musculars, o altres.

El bruxisme es produeix quan apretem o freguem les dents de manera inconscient, normalment mentre dormim. Se sol produir en etapes de tensió o estrès. Quan aquesta acció es realitza de manera prolongada pot causar efectes greus en l’ATM, dolor en la mandíbula, sensibilitat a a les dents i genives, mal de cap, dolor a les cervicals i esquena, i peces dentals trencades o desgastades.

Quan s’identifica un problema de bruxisme es recomana l’ús d’una fèrula de descàrrega. Aquest aparell s’utilitza mentre dormim i ajuda a reduir i redistribuir la força de l’apretament de les dents, i evitar així els efectes negatius d’aquest hàbit. És possible que també sigui necessària la visita a un servei de fisioteràpia per tal de descontracturar l’articulació temporomandibular.

A ICMO et prendrem les mides i t’entregarem una una fèrula de descàrrega de la millor qualitat creada específicament per a tu.