Què és?

Els implants poden ser una solució perfecte per a persones que han patit la pèrdua d’una o vàries peces dentals. Aquest tractament consisteix en col·locar una arrel de titani que es fusiona amb l’os mandibular. A sobre es col·loca una corona, de manera que el resultat final és una peça pràcticament idèntica a la dent natural tant a nivell estètic com funcional.

És molt important mantenir les genives sanes a través d’una bona higiene bucal i fer visites regulars al dentista per assegurar que els implants tinguin una llarga durada.

A ICMO fem servir implants de màxima qualitat i d’última tecnologia que han passat estrictes controls.

La implantologia neix i es desenvolupa gràcies a un descobriment sorgit d’uns estudis experimentals i clínics en el camp de la biologia, realitzats per la Universitat de Göteborg, Suècia, durant la dècada dels seixanta i l’Institut per la Biotecnologia Aplicada durant els anys setanta. Les investigacions anaven dirigides a ampliar els coneixements sobre regeneració òssia i medul·lar. També es van desenvolupar estudis sobre el disseny ideal i els components no biològics que aglutinessin tots els requisits per produir la osteointegració a nivell molecular.

El descobriment de l’osteointegració del titani es produeix en comprovar que les càmeres microscòpiques de titani que s’implantaven a l’os no es podien retirar un cop havien cicatritzat ja que s’hi havien incorporat.

A partir d’aquest moment l’osteointegració es defineix com la connexió directa, estructural i funcional, entre l’os viu i la superfície d’un implant sotmès a una càrrega funcional.

El primer pacient intervingut amb una tècnica experimental del que s’obté un bon resultat data de l’any 1965. Des d’aquest moment les contínues investigacions per perfeccionar les mides i formes dels implants són constants.

Els resultats clínics favorables, el perfeccionament tècnic i de la investigació, han ampliat els coneixements de la implantologia fins a límits insospitats. Podem dir que, actualment, oferim als nostres pacients una tècnica segura i altament desenvolupada que contribueix a millorar la qualitat de vida de manera notable.

Casos reals

Arcada superior metall/pocel·lana, sobre 10 implants
impants1

Aarcada superior metall noble/porcel.lana, sobre 6 implants
impants2

Corona de Zirconi sobre implant
impants3

Preguntes i respostes freqüents

 • ”Són

  Avui no hi ha res millor que els implants per substituir les peces perdudes.

 • ”Quan

  Quan vols tenir la mateixa qualitat de vida que tindries si tinguessis el seu propi dentat.

 • ”Què

  Els implants són unes peces de titani que encastades a l’os del maxil·lar fan la funció d’arrel per suportar dents de porcellana o pròtesis fixe. Li ofereixen una aparença i confort com si fossin les seves dents naturals.

 • ”Hi

  No hi ha límit. Les persones grans són habitualment les que més demanen aquest tipus de tractament, ja que amb les dentadures convencionals no sempre tenen una bona qualitat de vida.

 • ”Què

  Hi ha solucions utilitzant tècniques molt fiables i poc agressives com la regeneració òssia i injerts d’os.

 • ”Quants

  Amb els cures adequades i seguint escrupulosament el protocol de controls i visites periòdiques poden superar els vint anys.

 • ”Quant

  Tot depèn del número d’implants i tipus de pròtesis, però el mínim és tres mesos.

 • ”Com

  És una intervenció quirúrgica que es realitza a la consulta, sota anestèsia local o sedació si es demana explícitament. El postoperatori sol ser molt bo, ja que les tècniques d’avui són mínimament invasives. En algun cas pot aparèixer inflamació i/o algun hematoma que desapareixerà en pocs dies. Seguint la pauta antibiòtica i els antiinflamatoris és molt poc habitual que hi hagi episodis de dolor.